MoVIT: via teamuitwisseling aan de slag met zorgstandaarden

Een manier om (onderdelen van) de zorgstandaarden in uw organisatie te implementeren is MoVIT: Model voor Intercollegiale Teamuitwisseling. Mark Bench ontwikkelde samen met kenniscentrum Phrenos de handleiding en training voor deze teamuitwisseling.

 

MoVIT is een manier om teamuitwisseling op gang te brengen, waarbij iedereen leert op basis van reflectie en inspiratie. Teams uit verschillende organisaties komen samen en gaan met elkaar in gesprek. De basis is de huidige zorg: wat gaat goed en wat kan beter? Waar zijn we trots op en waar willen we nog vooruitgang zien? wat ene team is, moet breed gezien. Niet alleen medewerkers doen mee, maar ook patiƫnten en hun naasten en samenwerkingspartners. Het doel is samen leren.

 

Een facilitator leidt de bijeenkomsten en zorgt dat iedereen voldoende kan inbrengen. Bij voorkeur is hij of zij onafhankelijk van de deelnemende organisaties. Een co-facilitator komt uit een deelnemend team. Die speelt onder andere een grote rol bij de voorbereiding. Hij of zij bespreekt een zorgstandaard met het team en helpt bij het kiezen van het te bespreken thema. En co-facilitators kunnen later, als zij voldoende ervaren zijn, ook weer anderen begeleiden tot co-facilitator. Zo kan MoVIT uiteindelijk door teams en instellingen zelf gedragen worden.

 

Download hier de brochure.

Download hier de materialen.

 

Scroll to top