Onze gids ‘Hoe schrijf ik een CAT? is uit!

We hebben ‘Het schrijven van een Critically Appraised Topic. Een praktische gids voor de GGZ’ gemaakt om iedereen in de GGZ die een Critically Appraised Topic (CAT) wil schrijven te helpen met handreikingen en voorbeelden.

 

De gids is een samenvatting van alle kennis en ervaringen na jaren lesgeven in het schrijven van CATs aan GZ psychologen in opleiding (PIOGS), Klinisch psychologen in opleiding tot specialist (GIOS) en aan cursisten die de postmaster opleiding tot psychotherapeut volgen bij RINO Amsterdam. We geven deze lessen met heel veel plezier, het is leuk en interessant om al die vraagstellingen langs te zien komen en vervolgens te lezen welke kennis verzameld is. Daardoor waren er talloze voorbeelden en situaties die we konden gebruiken. Daarmee hebben alle cursisten ook bijgedragen aan de totstandkoming van deze gids.

 

Naast de achtergronden van een CAT, beschrijft deze gids per onderdeel hoe je een CAT maakt, aan de hand van voorbeelden en praktische tips. We geven voorbeelden van geschikte vraagstellingen voor een CAT, hoe deze verder uitgewerkt kunnen worden in de PICO systematiek, en er is aandacht voor het zoeken en selecteren van wetenschappelijke literatuur voor de CAT. Ook zul je door de hele gids heen QR-codes vinden die je, als je deze met de camera van je telefoon scant, naar relevante websites met filmpjes, checklists of tips sturen. We sluiten af met schrijftips om de CAT compact en leesbaar te houden.

 

‘Het schrijven van een Critically Appraised Topic. Een praktische gids voor de GGZ’  is te koop bij boekenbestellen.nl en kost €12,95 (exclusief verzendkosten).

 

 

Voorbeeld-CAT en video’s

In de gids  komt een voorbeeld CAT voor, over de effectiviteit van gezelschapsrobots. Ook hebben we een paar video’s gemaakt over literatuur zoeken in PubMed. De downloads en de links vind je hier.

 

We wensen je heel veel plezier en succes met de gids én het maken van een CAT!

Scroll naar boven