Meer pret met een SCED

 

Een Single-Case Experimental Design (SCED) is een onderzoeksmethode waarbij naar het effect van behandelingen op individueel niveau gekeken wordt. In plaats van groepen te vergelijken, zoals bij een Randomized Controlled Trial (RCT), gebruikt we bij SCED elke persoon als zijn of haar eigen vergelijkingspunt. Dit helpt om kleine veranderingen in gedrag of symptomen nauwkeurig in kaart te brengen. Het SCED-design heeft voordelen ten opzichte van RCTs omdat het: 1) individuele veranderingen beter in kaart kan brengen, 2) flexibeler is in opzet, 3) goedkoper en sneller is, en 4) beter kan worden aangepast aan de behoeften van elk individu.

 

Mark Bench is betrokken bij de opzet en uitvoering van een SCED over de effectiviteit van EMDR bij lage rugpijn in het Noord West Ziekenhuis, in het kader van een supervisietraject voor de opleiding tot Klinisch Psycholoog. Op die manier doen we ervaring op met deze onderzoeksopzet en leren we samen.

 

De supervisie van cursisten in de KP-opleiding is overigens ontzettend leuk en interessant om te doen! En we hebben daarvoor nog ruimte. Meer weten? Neem contact op met Suzan Oudejans

Scroll naar boven