Training Goal Attainment Scaling

 

Arkin Jeugd & Gezin maakt vanaf 2023 gebruik van Goal Attainment Scaling (GAS). Dit is een methode waarbij specifieke doelen voor de behandeling geformuleerd en geëvalueerd worden. GAS is bij uitstek geschikt voor gebruik in de jeugdhulp, het is toegesneden op de individuele cliënt en toch vergelijkbaar of aggegreerbaar, mits de doelen goed worden geformuleerd. De doelen dienen de ideale uitkomst van de behandeling te omvatten. Tegelijkertijd moeten ze realistisch en haalbaar zijn.

 

Bij voorkeur worden behandelaren getraind om de GAS in te zetten; zowel in het gezamenlijk stellen van concrete doelen als in het evalueren van deze doelen, tussentijds en na de behandeling. Om de behandelaren van Arkin Jeugd & Gezin klaar te stomen voor de inzet van GAS, hebben zij Mark Bench gevraagd een training te verzorgen.

 

Deze training had een ’train de trainer’ vorm: uit elk team werd een behandelaar getraind in de GAS én in het geven van een training over de GAS. Zo konden deze behandelaren hun collega’s trainen.

 

De training bestond uit drie dagdelen, waarin de inhoud van de GAS aan bod kwam, informatie uitgewisseld werd, er geoefend werd met het afnemen van de GAS en het geven van de training aan collega’s. Tussen de dagdelen in, oefenden de behandelaren met het stellen en evalueren van doelen én het verzorgen van delen van de training aan hun collega’s.

 

Met deze training heeft Arkin Jeugd & Gezin in elk team een GAS-trainer beschikbaar, die een GAS training van twee dagdelen aan collega’s kan verzorgen.

 

Meer weten? Neem contact op met Masha Spits

 

Scroll naar boven