Mark Bench gaat naar het EASAR

Mark Bench gaat van 15 tot 18 mei naar de 17e EASAR conferentie. Deze internationale conferentie op het gebied van verslavingsonderzoek vindt dit jaar plaats in Duitsland.

 

We willen dit internationale publiek een overzicht geven over het hoe het staat met het benchmarken van uitkomsten van de verslavingszorg (klik hier voor het abstract); welke lessen hebben we geleerd en welke obstakels moeten nog genomen worden…. Een belangrijk onderwerp bij het meten van uitkomsten en het vergelijken van deze uitkomsten binnen de verslavingszorg is bijvoorbeeld: hoeveel moet je eigenlijk meten om een goed beeld van de resultaten van de zorg te krijgen. Wat voegt bijvoorbeeld het meten van psychische klachten toe aan het vaststellen van middelengebruik? In de tweede presentatie zullen we ingaan op de relatie tussen deze twee uitkomstmaten (klik hier voor het abstract).

 

Het European Association of Substance Abuse Research (EASAR) is een netwerk van Europese onderzoeksinstituten op het gebied van verslaving. Het EASAR verstevigt de Europese samenwerking op het gebied van onderzoek naar verslaving, teneinde de preventie en behandeling te verbeteren.

Scroll naar boven