Mark Bench naar EASAR

Mark Bench gaat van 9 tot 12 mei naar de 16e EASAR conferentie. Dit jaar vindt deze internationale conferentie op het gebied van verslavingsonderzoek plaats in Zwitserland.

 

Geweldig om in vier dagen weer volledig geïnformeerd te worden, alleen maar luisteren is echter behoorlijk vermoeiend. Daarom zullen we de aanwezigen in onze presentaties aan het werk zetten. In beide gevallen zullen we de deelnemers op een creatieve manier uitdagen om met oplossing voor of ideeën over de gepresenteerde onderwerpen te komen.

 

Als eerste zullen we de deelnemers stimuleren om na te denken over stigmatisering van verslaafden. Hoe denkt dit internationale publiek hierover? Zijn er verschillen in de wijze waarop stigmatisering een rol speelt in de verschillende landen? De workshop wordt geïllustreerd met uitkomsten van ons opinieonderzoek onder Nederlandse burgers naar stigmatisering van mensen met een verslaving.

Klik hier voor ons abstract

 

In de tweede presentatie zullen we de aanwezigen uitdagen om -met de nodige restricties, net als in de werkelijkheid- de verslavingspreventie te optimaliseren of te hervormen. Wat is noodzakelijk en wat is overbodig? De workshop wordt geïllustreerd met uitkomsten van ons onderzoek “Investeren in Preventie” in opdracht van Resultaten Scoren en Verslavingspreventie Nederland.

Klik  hier voor ons abstract

 

Het European Association of Substance Abuse Research (EASAR) is een netwerk van Europese onderzoeksinstituten op het gebied van verslaving. Het EASAR verstevigt de Europese samenwerking op het gebied van onderzoek naar verslaving, teneinde de preventie en behandeling van verslaving te verbeteren.

Scroll naar boven